SILE ĆE SE NEBESKE POLJULJATI

33. nedjelja kroz godinu, 18.11.2018.g.

Prvo čitanje: Dn 12, 1-3

Drugo čitanje: Heb 10, 11-14.18

Evanđelje: Mk 13, 24-32

 

Zborna molitva

Gospodine, Bože naš,

daj da naša vjernost tebi bude i naša radost,

jer duboka je i trajna sreća postojano služiti tebi,

Stvoritelju svega dobra. Po Gospodinu.

 

Darovna molitva

Gospodine, daj da nam darovi, prineseni tvome imenu,

udijele vjernost u tvojoj službi i vječno zajedništvo s tobom u slavi.

Po Kristu.

 

Popričesna molitva

Častili smo se, Gospodine,

svetim otajstvom što smo ga prinijeli na spomen tvoga Sina,

kako nam je on naredio. Daj da po njemu rastemo u ljubavi.

Po Kristu.

 

Razmišljanje uz biblijska čitanja

SILE ĆE SE NEBESKE POLJULJATI

            Crkvena godina polako se približava svome kraju. Danas je već 33. nedjelja kroz crkvenu godinu i okrećemo se kraju svijeta. Za nas kršćane taj će kraj sigurno doći, ujedno i dovršenje. Mi očekujemo "novo nebo" i "novu zemlju" u kojima stanuje pravednost.

             Riječ vjere nam daje utjehu i pouzdanje. Riječ Božja ostaje, ona neće uminuti, a nebo će i zemlja uminuti. Isus Krist je vječna Božja riječ koja je uzela tijelo. On je došao u naš svijet koji je obilježen patnjom i smrću i u kojem vlada zlo. Isus Krist, Sin Božji i Sin Čovječji, došao je da nam dade nadu. On je navjestitelj kraljevstva Božjega. S njegovim dolaskom ono je već započelo i ide nezadrživo k svome dovršenju. Ne pouzdajemo se u nas same i u naše napore, nego u njega kao jedinoga Izbavitelja i Spasitelja. Odgovor na veliko pitanje koje čovijek samom sebi postavlja, može dati samo Krist.

             Stavimo se u situaciju, da će se to dogoditi u onaj dan i u onaj čas koji znade samo Bog. On ne oklijeva s ispunjenjem svoga obećanja, nego bi svakome htio darovati milost da svoj život usmjeri na to. Bog želi da se svi ljudi obrate i da se spase. Samo tko tu ponudu spasavajueće ljubavi Božje do kraja ne prihvati, nego je nemarno odbija, ne može postići spasenje.

             Tko se u onaj čas nađe dostojan, stupit će u karaljevstvo nebesko i primit će dovršenje svoga života. Sam Bog će ga ispuniti i usrećiti svojom ljubavlju. Ta sreća neba koju iščekujemo u zajedništvu s anđelima i svetima bit će nam dana u dio. Već sada očekuju nas svi oni koji su kod Boga.

              Jednom će i za nas doći taj čas. Neka nas Gospodin nađe budne!

(Priređeno prema tekstu objavljenom na stranici www.franjevci-split.hr)

O NAMA

U zapadnom dijelu Zagreba, podno jugozapadnih obronaka Medvednice prostire se župa sv. Josipa Radnika

U životu župe sudjeluje oko 9000 župljana, a naša mala crkva tako svake nedjelje postaje mjesto slavljenja sv. mise i okupljanja oko zajedničkog stola Gospodinova.

Više ...

LAJKAJTE NAS NA FACEBOOK-U!