Obnova krsnog zavjeta

Prilikom našeg prvog susreta s vjerom u činu Krštenja naši su roditelji i kumovi obećali vjernost Bogu u naše ime, jer tada smo bili još neznani. Odrastajući, sve se više upoznajemo s vjerom. Svojim životom počinjemo je živjeti. Na prvoj svetoj pričesti se kao mala djeca ponovo utječemo Bogu, obećavajući mu istu onu vjernost koju su nekoliko godina ranije obećali naši roditelji i kumovi. Nakon toga dolazi krizma, vjenčanje i mnoge prigode u kojima obnavljamo svoje krsne zavijete. Dobro je na nekom svetom mjestu ponovo izabrati Boga za svoga Spasitelja, njemu predati sebe i svoje najmilije. Pošto Zlo neprestano pokušava nadvladati nad nama, načelno se trebamo odreći Sotone i svih grijeha koji nas udaljavaju od Boga. Svijet u kojem živimo pod utjecajem je Zloga. Prilika da se sjedinimo s Bogom i obnovimo svoje krsne zavijete s Bogom uvijek je otvorena. I baš sada, ovoga trenutka, prava je prilika da napokon, kao pravi kršćani, obnovimo svoje zavjete i predamo se u cijelosti Bogu.
 
S. Po vazmenom otajstvu u krštenju zajedno s Kristom ukopani smo da s njim živimo novim životom. Obnovimo stoga krsna obećanja kojima smo se nekoć odrekli Sotone i njegovih djela te obećali služiti Bogu u svetoj Katoličkoj Crkvi.
S. Odričite li se grijeha, da živite u slobodi djece Božje?
O. Odričem.
S. Odričite li se zavodljivosti zla, da vas grijeh ne nadvlada?
O. Odričem.
S. Odričite li se Sotone, začetnika i vođe grijeha?
O. Odričem.
 
Slijedi ispovijest vjere:
S. Vjerujete li u Boga Oca Svemogućega, stvoritelja neba i zemlje?
O. Vjerujem.
S. Vjerujete li u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, Gospodina našega, koji je rođen od Marije Djevice, trpio i bio pokopan, koji je od mrtvih uskrsnuo i sjedi zdesna Ocu?
O. Vjerujem.
S. Vjerujete li u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoličku, općinstvo svetih, oproštenje grijeha, uskrsnuće tijela i život vječni?
O. Vjerujem.
 
Zaključak ispovijesti:
S. To je naša vjera, to je vjera Crkve, njom se dičimo, nju ispovijedamo u Kristu Isusu Gospodinu našemu.
O. Amen.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Zaštita privatnosti
Kolačići

KAKO DO NAS


PRATITE NAS NA FACEBOOK-U!