Featured

Kratak izvještaj prezidija o mjestima, načinima i sredstvima rada (apostolata) za razdoblje 23.12.2009 - 12.5.2010. god.

 

U apostolat idemo u staračke domove, obitelji i psihijatrijske bolnice Vrapče i Jankomir.Redovno smo posjećivale mladog invalida koji je bio vrlo teško bolestan, a živio je sam. Bio je molitveni član ML. Molio je sa nama teseru i sv. krunicu. Svoj križ nosio je bez ljutnje i mrmljanja. Ispovijedio se za Uskrs. Deset dana prije smrti bile smo kod njega. Molio je s nama i pozdravio župnika. Bile smo na posljednjem ispraćaju gdje su nas prepoznali kao legionarke.
Na Radio Mariji župnik je spomenuo tog dobrog čovjeka koji je sigurno na nebu.U ovom periodu od pet mjeseci umrle su nam još dvije molitvene članice koje smo posjećivale i dvije starce teško pokretne koje su prije smrti primile sv. sakramente.Umrla je i jedna starica kojoj nismo uspjele približiti važnost sv. ispovijedi. Prije smrti odvedena je kod rodbine i dalje ne znamo da li se pomirila s Bogom.I dalje idemo u starački dom "Betlehem" na Kraljevcu kod časnih sestara. Molimo i razgovaramo s više gospođa. Onima koje to žele, dajemo čudotvorne medaljice, krunice i duhovno štivo.Povremeno odlazimo u starački dom "Sv. Josip" na Sv. Duhu i tamo se susrećemo s nekoliko nepokretnih starica koje se uvijek obraduju našem dolasku i razgovoru s njima.Redovno srijedom idemo u bolnicu Vrapče gdje se moli i pjevaju duhovne pjesme i povremeno dijele medaljice i krunice. Nedjeljom se ide u bolnicu Jankomir.Redovito idemo na klanjanje, na Kurije, Patricijske sastanke, Acies, Prosinačku svečanost i duhovne vježbe!Preko molitvene članice iz Posušja, na čudesan način, osamdesetčetiri žene zatražile su teseru ML i željele se upisati i moliti svakodnevno sv. krunicu.Mogle smo postići više u apostolatu (molitveni skup, predstavljanja ML u župi, više obraćenja, više aktivnih članova), ali smo zahvalne Bogu i BDM i na dosad učinjenom.Naš župnik ponosan je na neše djelovanje u župi i bile smo uključene u čitanje Križnog puta.I dalje ćemo moliti Blaženu Djevicu Mariju da kod Isusa izmoli kako bi sljedeći izvještaj bio bogatiji u širenju ML i da sve rubrike o rezultatima tada budu popunjene.

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Zaštita privatnosti
Kolačići

KAKO DO NAS


PRATITE NAS NA FACEBOOK-U!