23. kolovoza 2015. Dvadeset i prva nedjelja kroz godinu


     Svatko od nas bira kome će služiti. Svatko od nas je u svom životu izabrao put kojim će ići. No, svaki put ne vodi do cilja. Zato je potrebno promisliti o svom izboru i vratiti se na pravi put. Put služenja Gospodinu.

Ja i moj dom služit ćemo Gospodinu
    
Služenje Bogu nije odluka koja se živi u izoliranosti, nego uvijek javno. Prva zajednica u kojoj se provjerava snaga naše vjere je naša obitelj. Pozvani smo obiteljski podržavati vjeru jedni drugima, snažeći je djelima ljubavi i zajedničkom molitvom.
     Premda se neprestano govori da je obitelj u krizi, činjenica je drugačija. Obitelj je najsvetije i najsigurnije utočište u suvremenom svijetu. I nije u krizi, nego pod neprestanim napadima rušitelja svega svetog, dobrog, normalnog i lijepog.
     Obitelj se želi rastočiti i obezvrijediti jer se temelji na načelima ljubavi i predanja, a ne na načelima koristoljublja i stjecanja profita.

Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga
    
Ali, oni koje je dotakla milost Božja, ne odustaju od nje. U usporedbi s kršćanskim stilom života sve drugo je isprazno i besmisleno. Nemamo gdje otići jer je sve drugo krivo mjesto i krivi put.
     Na jednaki način kršćani ne odustaju ni od zdrave obitelji koja se temelji na živom i predanom braku muškarca i žene. Ne postoji niti jedan drugi oblik zajedništva koji bi mogao kvalitetno nadomjestiti obitelj. Obitelj koja živi u međusobnoj ljubavi, snažena ljubavlju Božjom.

N. K.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Zaštita privatnosti
Kolačići

KAKO DO NAS


PRATITE NAS NA FACEBOOK-U!