Zborovi

Veliki zbor pjeva na nedjeljnoj misi u 8:30, probe su četvrtkom u 19.30 sati.

Dječji zbor Josipov izvor pjeva  na nedjeljnoj misi u 10:30. Probe su subotom u 11:00 h.

Zbor Credo pjeva na nedjeljnoj misi u 18.30. Probe su utorkom u 20.00 h.

 

CREDO - ZBOR ŽUPE SVETOG JOSIPA RADNIKA

 

U jesen 2006. u našoj smo župi oformili Zbor mladih. Djelovanje smo započeli pod duhovnim vodstvom našeg župnika vlč. Ljube Vukovića, koji je između ostaloga već dugi niz godina vrlo aktivan i uspješan i na duhovnoj glazbenoj sceni , pa nam je i u glazbenom smislu značajna potpora , te pod umjetničkim vodstvom Dražena Pavina, cijenjenog glazbenika i osnivača VIS-a Emanuel. Nakon skromnih i nesigurnih početaka s vremenom smo unaprijedili naše pjevanje i postali respektabilna zajednica mladih sa nekoliko instrumenata i 30-ak pjevača. U jesen 2007, izravnim prijenosom sv. mise na HTV-u, predstavili smo našu župu i široj hrvatskoj javnosti. Nakon toga dobili smo i nekoliko poziva da svojim pjevanjem uveličamo misna slavlja i u nekim drugim župama, među kojima bi istakli gostovanje kod našeg bivšeg župnika Ilije Žugaja u župi sv. Mirka u Šestinama, kao i sudjelovanje povodom Stepinčeva u župi bl. Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici.

U jesen 2008. zbor je preuzeo skladatelj, pjevač i zborovođa Emilio Kutleša, jedan od doajena hrvatske duhovne glazbene scene,te je svojim predanim radom učinio značajan pomak u kvaliteti našeg pjevanja.

U nekim manjim i izmjenjivanim sastavima, dio pjevača sudjelovao je zajedno s vlč. Ljubom na nekoliko festivala duhovne glazbe gdje su predstavili našu zajednicu i zbor u najljepšem svjetlu.
Istaknuli bi nekoliko nastupa na kojima smo sudjelovali: Krapinafest 2007. i 2008. ; festival duhovne glazbe „Hodočašće u došašće“ u Pakracu 2008.; u Križevcima 2008. na dobrotvornoj akciji „Dr. Stjepan Kranjčić“; u Koprivnici 2009. na „Stepinčevim notama“ gdje smo dobili i svoje prvo priznanje. Bonofest 2009 i Marijafest 2009, gdje smo nastupili u punom sastavu , bila je nagrada za trud, rad i napredak koji smo postigli unazad godine dana.

Radost našeg pjevanja dokazuju i česti pozivi drugih župa da svojim pjevanjem uveličamo priprave za njihove blagdane: tako smo treću godinu za redom pozvani u župu bl. Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici, bili smo u Lučkom, u župi sv. Ivana Nepomuka, te u svetištu sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, a u najavi je još nekoliko takvih prigoda.

Svojim radom želimo svaku nedjelju učiniti svečanijim Blagdanom, stoga i vas pozivamo - ako želite pjevati ili svirati - pridružite nam se!

S radošću vas očekujemo svaki utorak u 20 sati na vjeronauku i/ili u 21 sat na probi zbora i nedjeljom u 17: 30 na probi i nakon toga na misnom slavlju!

 

autor Miro Noršić

 

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Zaštita privatnosti
Kolačići

KAKO DO NAS


PRATITE NAS NA FACEBOOK-U!