Molitva sv. Josipu Kupertinskom za uspjeh na ispitu (u školi)

   

  Dobri Bože, zahvaljujem Ti na svim darovima koje mi daješ.
  Udijeli mi milost da se uvijek njima služim Tebi na slavu, za svoje posvećenje i na dobro drugih.
  Daj da uvijek budem radosna srca.
  Blagoslovi moje roditelje i bdij nad mojim učenjem.
  Prosvijetli moje učitelje, nastavnike i profesore, a budi na pomoć i mojim školskim prijateljima i prijateljicama.
  Utječem Ti se po zaslugama i po zagovoru sv. Josipa Kupertinskoga, koji je i sam iskusio teškoće učenje i tjeskobe ispita, ali je doživio i radost da za svoj trud - uz pomoć svoje drage nebeske Majke Marije - bude nagrađen.
  Molim Te, vodi moju pamet, učvrsti moju volju i potakni velikodušnu zauzetost, da tako ispunim svoje dužnosti i zaslužim uspješno položiti ispit pred kojim se nalazim.

  sveti josip kupertinski


  Sv. Josip Kupertinski - životopis

  Giuseppe Maria Desa – Josip Kupertinski - rodio se 17. lipnja 1603. u Copertinu, u talijanskoj pokrajini Pugli, i to u štali, baš kao i naš Spasitelj Isus Krist. Bio je posljednji sin Feliksa i Franceschine, rođene Panaca. Djetinjstvo je proveo u velikoj neimaštini.
  Pošao je i u školu, ali ju je zbog bolesti, koja ga je gotovo pet godina držala nepokretnim, morao prekinuti. Kad je ozdravio i već pomalo odrastao, u njemu je dozrijevala pomisao da stupi u red franjevaca konventualaca. No oni ga zbog njegove "odviše male izobrazbe" nisu htjeli primiti. Tada se obratio kapucinima i oni su ga primili. Obukao je njihov habit na sam blagdan Velike Gospe 1620. god. No, i ne dovršivši propisanu godinu novicijata, „zbog neprikladnosti“, bio je otpušten iz reda.
  Posredovanjem svoga ujaka franjevca konventualca primljen je kao sluga i trećoredac u njihov samostan u Grottelli. Kasnije je obukao njihov habit, a 18. ožujka 1628. po Božjoj providnosti bio je zaređen i za svećenika.
  Tada su se počeli pokazivati njegovi mistični darovi koji su mu brzo stekli glasovitost, ali i mnoge "žive križeve". On sam je nastojao ostati ponizan, skroman, a prihvatio je upravo herojski zakon pokore, mrtvljenja, posta i odricanja. Naročito strogo je obdržavao siromaštvo i poslušnost. Zbog svojih ekstaza i lebdenja probudio je sumnju inkvizicije pa je 21. listopada 1638. morao napustiti svoj dragi samostan u Grottelli, te poći u Napulj da bude podvrgnut ispitivanju pred sudom tamošnje inkvizicije. Čudo se ponovilo u kapeli ženskoga samostana Sv. Grgura pred samim sucima inkvizicije. I oni su ga vidjeli kako u zanosu lebdi u zraku. Slučaj je predan u Rim samoj Kongregaciji Sv. Oficija, koja je oca Josipa oslobodila sumnje da ide za nekom afektiranom svetošću i da zlorabi pučku lakovjernost. No, ipak mu je bilo zabranjeno vratiti se u Grottellu, već mu je naređeno otići u drugi samostan u kojem će biti "udaljen i odijeljen od susreta sa svjetovnjacima".
  Poglavari su ga poslali u Asiz, gdje je ostao 14 godina. I nadalje je imao one izvanredne milosti. Ljudi su dolazili k njemu, pa i svećenici i prelati, preporučivali se njegovu zagovoru te od njega tražili savjete.
  Odredbom Svetog Oficija svetac je iz Asiza premješten u Pietrarubbiju kod Macerate, u kapucinski samostan Svetog Lazara. Napokon je papa Aleksandar VII. 12. lipnja 1656. donio odluku da se otac Josip može vratiti svojoj redovničkoj subraći i to ovaj put u samostan sv. Franje u Osimo kraj Ancone. Tu je proveo posljednje godine svoga života. Umro je na glasu svetosti u zoru 18. rujna 1663. Blaženim je proglašen god. 1753., a svetim god. 1767.

  U pomoć ga zazivaju đaci i studenti, osobito oni koji idu na ispite.

  RASPORED SVETIH MISA:

  radnim danom:

  18.30 sati 

  nedjeljom:

  8.30, 10.30 i 18.30 sati

  ZAŠTITA PRIVATNOSTI

  Zaštita privatnosti
  Kolačići

  ŽUPNI URED:

  Ljubazno molimo da župnika kontaktirate u uredovno vrijeme:

  od utorka do četvrtka od 17 do 18 sati,

  petkom od 17 do 17.30 sati,

  osobnim dolaskom ili pozivom na broj 01/3473-128 te nakon sv.Misa.

  Ponedjeljkom, subotom, nedjeljom i svetkovinama župni ured ne ureduje.

  KAKO DO NAS

  PRATITE NAS NA FACEBOOK-U!