Župne obavijesti i nakane 25.9. - 1.10.2023.

   

  Nedjelja, 24. rujna 2023.

  ŽUPNE OBAVIJESTI 

   

   

   

  PRVA SV. PRIČEST I KRIZMA – Lijepo molim roditelje djece koja žele primiti sakrament prve sv. Pričesti da se odazovu pozivu na roditeljski sastanak koji će biti za tjedan dana, tj. u nedjelju, 1. listopada, odmah po završetku sv. Mise koja počinje u 10.30 sati;

   

  Lijepo molim roditelje djece koja žele primiti sakrament sv. Potvrde da se odazovu pozivu na roditeljski sastanak koji će biti istog dana, 1. listopada, odmah po završetku sv. Mise koja počinje u 18.30 sati.

   

  BRATSTVO SV. JOSIPA – Susret i radnu akciju zajednice Bratstva imat ćemo u subotu, 30. rujna, s početkom u 9 sati.

   

  KATEKUMENI – Ukoliko tko od odraslih želi primiti sakrament sv. Krštenja ili sv. Potvrde, neka se javi osobno župniku. Primanju sakramenta prethodi i priprema.

   

           POKLONSTVO PRESVETOM – I ove godine će, počevši od 5. listopada, svaki prvi četvrtak u mjesecu biti svečani susret s Gospodinom kroz slavljenje, molitvu pohvala Bogu, propovijedanje Božje Riječi, molitve otklinjanja, molitve za ozdravljenje i oslobođenje od utjecaja Zloga.

  Svaki zadnji četvrtak u mjesecu bit će izloženo Presveto pred kojim ćemo se imati prilike klanjati u tišini.

  Ostale četvrtke u mjesecu poklonstvo će biti kao i dosada, 15 minuta uz pjesmu, pohvale Bogu i razmatranje Riječi Božje ili evanđelja od dana.

   

   

   

   

  SUSRET MINISTRANATA Subotom u 10 sati pozivam djecu i mlade koji bi htjeli ministrirati, pomagati mi kod oltara u sv. Misi te upoznati neke tajne svete Mise i živjeti zajedništvo, da dođu na susret kako bismo se upoznali.

   

   

  SUSRETI ZBORA CREDO Utorkom u 20 sati su probe zbora Credo. Zbor pjeva na sv. Misi nedjeljom u 18.30 sati. Otvoreni smo za nove članove. Dobrodošao je svatko kao glazbeno pojačanje bilo u glasovnom ili instrumentalnom smislu.

   

  VELIKI ŽUPNI ZBOR Srijedom su probe u 19 sati, tj. nakon večernje sv. Mise, a pjeva na nedjeljnoj sv. Misi u 08.30 sati. Pozivamo nove članove!

   

  ZBOR DJECE JOSIPOV IZVOR Subotom su probe u 11 sati, a djeca pjevaju na nedjeljnoj sv. Misi u 10.30 sati. Potaknite svoje malene, djevojčice i dječake da se, radi vlastitog duhovnog rasta i na veću slavu Božju, pridruže zboru djece koji vode naš mladi talentirani bračni par, Mihaela i Domagoj.

   

  ZAJEDNICA SV. MARTE – Pozivam žene koje su spremne odvojiti sat, sat i pol vremena, jednu subotu u mjesecu, da nam se pridruže i dođu subotom u 8 sati u crkvi te tako budu dio zajedništva onih koji već brinu o čistoći i dostojanstva Božje kuće.

   

  BRATSTVO SV. JOSIPA – Pozivam muškarce koji smatraju da mogu i žele doprinijeti životu Župe te s nama živjeti zajedništvo da se slobodno jave župniku ili kojem od članova bratstva. Dobrodošli!

   

  ZAJEDNICA MARIJINE LEGIJESusreti su petkom od 17 sati, a svojom molitvom i zajedništvom obogaćuju naš pastoral. Zainteresirani su pozvani priključiti se.

   

  KRUNICA SV. JOSIPA SRIJEDOM – Srijedom prije sv. Mise molimo krunicu i molitve na čast sv. Josipu. Pozivam vas na pobožnost da molite zajedno s našim vjernicima koji redovito dolaze sa svojim osobnim i obiteljskim nakanama.

   

  MOLITVA KRUNICE BOŽJEM MILOSRĐU – Petkom nakon sv. Mise molimo nakanu, molitvu i krunicu Božjeg milosrđa zajedno s litanijama božanskom milosrđu.

   

  ŽUPNI CARITAS – Pozivamo nove članove i volontere župnog Caritasa da s nama žive zajedništvo posluživanja potrebnih iz naše Župe. Javiti se možete župniku ili doći četvrtkom od 16.30 sati u prostore našeg župnog Caritasa.

   

  KREATIVNA RADIONICA – Svatko tko je kreativan, ima ideje i talente kojima može doprinijeti zajednici dobrodošao je u zajedništvo naše kreativne radionice.

   

   

  Sv. Mise: radnim danom i subotom u 18.30 sati;

     nedjeljom u 8:30, 10:30 i 18:30 sati.

  Župni ured: od utorka do četvrtka od 17 do 18 sati; petkom od 17 do 17.30 sati.

  Sv. Ispovijed: pola sata prije svake sv. Mise tokom tjedna, ukoliko svećenik nije spriječen obvezama župnog ureda.

    

   

  ŽUPNE NAKANE 

  Dvadeset i peta nedjelja kroz godinu
  Ponedjeljak/NEMA SV. MISESVAGDAN/
  25.09.2023.
  Utorak18.30h+ Josip Mihalinec; + Pejić Pavo i Barica;SVAGDANProba zbora „Credo“ u 20 sati
  26.09.2023.+ Kata, Danica i Josip Jež, Đurđica Mihaljević;Sv. Kuzma i Damjan
  - za uspješnu operaciju; + Slavka Engelsveld
  Srijeda18.30h+ iz ob. Palaić, Zupičić, Kolar, Šabarić, Mikša i LipoltSPOMENDANKrunica sv. Josipa prije
  27.09.2023.Sv. Vinko Paulskisv. Mise
  Četvrtak18.30h+ Agata MihalinecSVAGDANKlanjanje pred Presvetim Sakramentom nakon sv. Mise
  28.09.2023.Sv. Većeslav
  Petak18.30h+ Marina Mastelić; + Mijo i Franjo Krapac, ob. Jurman i Rešćan; + Slavica Car i + iz ob. Car;BLAGDANSusret članova Marijine legije
  29.09.2023.+ Dragica i Milan Šušnjar; - za spas duša iz čistilišta; + Pejić Pavo i Barica; - na čast Presv. Srcu Isusovu i Bezgr. Srcu Marijinu te sv. Mihaelu ark.; - za milost obnove krsnog saveza s Bogom u ob.; + Mijo Celiček, ob. Batina Ivan;SV. MIHAEL, GABRIEL I RAFAELod 17 sati
  + Kata, Danica i Josip Jež, Đurđica Mihaljević;ARKANĐELIMolitva krunice Božjem milosrđu nakon sv. Mise
  + ob. Kuk, Petretić i Oršolić
  Subota18.30h+ Magda VlašićSPOMENDANZajednica „sv. Marte“ u 8 sati;
  30.09.2023.Sv. JeronimSusret ministranata u 10 sati;
  Proba zbora „Josipov izvor“ u 11 sati
  Nedjelja8.30h+ iz ob. Topić i GrgićDvadeset i šesta nedjelja kroz godinuRoditeljski sastanak djece prvopričesnika u 10.30 sati;
  01.10.2023.10.30h- župna i obiteljska sv. MisaRoditeljski sastanak djece krizmanika u 18.30 sati
  18.30h+ Branko i Barica Sambol

   

   

  ZAŠTITA PRIVATNOSTI

  Zaštita privatnosti
  Kolačići

  KAKO DO NAS


  PRATITE NAS NA FACEBOOK-U!