Župne obavijesti i nakane 13.3. - 19.3.2023.

  Nedjelja, 12. ožujka 2023.

  ŽUPNE OBAVIJESTI 

   

   

  TELEVIZIJSKI PRIJENOS SV. MISE – Sljedeće, četvrte korizmene nedjelje, bit će televizijski prijenos sv. Mise iz naše crkve. Prenosit će ga HRT televizija, prvi program. Kako je tog dana i svetkovina sv. Josipa, on se liturgijski premješta na ponedjeljak.

  Stoga Vas pozivam da se uključite u proslavu najprije tako da dođete. 

  Dobrodošli su i svi oblici slanih kiflica sa sirom i šunkom, prutići, slanci, slane ili slatke štrudle, štrukli, pa vas potičem da i njih povedete sa sobom u subotu. Može biti i slatkih varijanti, kolača i slično; kolači će se pak ljutiti ako ih ne pozovete. 

  Dakle, svu tu hranu za nedjeljnu proslavu možete donijeti u dvoranu pokraj crkve (Caritasa) sljedeće subote do sv. Mise. Rado ću Vas primiti, a naročito hranu! Ukoliko je netko vješt u savijanju bureka, sada je prilika da pokaže svoj talent (može biti i sirnica). 

  Hvala od srca na svakoj donaciji i sudjelovanju!!

  O piću ćemo se kompletno mi pobrinuti.

  Proslavi nedjelje prethodi trodnevna priprava u kojoj će sudjelovati zborovi. Tako će u četvrtak, 16. ožujka, pjevati naš veliki zbor, u petak, 17. ožujka, Nadbiskupijski zbor mladih, a u subotu, 18. ožujka, zbor Credo. Dječji zbor Josipov izvor pjevat će u sv. Misi u nedjelju, 19. ožujka, u 10 sati, kada će biti televizijski prijenos sv. Mise. Stoga sljedeće nedjelje neće biti sv. Mise u 10.30 sati, pošto je u 10 sati. Sv. Mise u 8.30 i 18.30 sati ostaju prema rasporedu.

  KRIŽNI PUT – Petkom i nedjeljom tijekom korizmenog vremena imat ćemo pobožnost križnog puta s početkom u 17.50 sati.

  TJEDAN SOLIDARNOSTI S CRKVOM I LJUDIMA U BIHOve nedjelje, 12. ožujka, možete dati svoju donaciju, kako to svake godine činite, za pomoć Crkvi i Hrvatima u BiH.

  SUSRET MINISTRANATA Subotom u 10 sati pozivam djecu i mlade koji bi htjeli ministrirati, pomagati mi kod oltara u sv. Misi te upoznati neke tajne svete Mise i živjeti zajedništvo, da dođu na susret kako bismo se upoznali.

  SUSRETI ZBORA CREDO Utorkom u 20 sati su probe zbora Credo. Zbor pjeva na sv. Misi nedjeljom u 18.30 sati. Otvoreni smo za nove članove. Dobrodošao je svatko kao glazbeno pojačanje bilo u glasovnom ili instrumentalnom smislu.

  VELIKI ŽUPNI ZBOR Srijedom su probe u 19 sati, tj. nakon večernje sv. Mise, a pjeva na nedjeljnoj sv. Misi u 08.30 sati. Pozivamo nove članove!

  ZBOR DJECE JOSIPOV IZVOR Subotom su probe u 11 sati, a djeca pjevaju na nedjeljnoj sv. Misi u 10.30 sati. Potaknite svoje malene, djevojčice i dječake da se, radi vlastitog duhovnog rasta i na veću slavu Božju, pridruže zboru djece koji vode naš mladi talentirani bračni par, Mihaela i Domagoj.

  ZAJEDNICA SV. MARTE – Pozivam žene koje su spremne odvojiti sat, sat i pol vremena, jednu subotu u mjesecu, da nam se pridruže i dođu subotom u 8 sati u crkvi te tako budu dio zajedništva onih koji već brinu o čistoći i dostojanstva Božje kuće.

  ZAJEDNICA MARIJINE LEGIJESusreti su petkom od 17 sati, a svojom molitvom i zajedništvom obogaćuju naš pastoral. Zainteresirani su pozvani priključiti se.

  KRUNICA SV. JOSIPA SRIJEDOM – Srijedom prije sv. Mise molimo krunicu i molitve na čast sv. Josipu. Pozivam vas na pobožnost da molite zajedno s našim vjernicima koji redovito dolaze sa svojim osobnim i obiteljskim nakanama.

  MOLITVA KRUNICE BOŽJEM MILOSRĐU – Petkom nakon sv. Mise molimo nakanu, molitvu i krunicu Božjeg milosrđa zajedno s litanijama božanskom milosrđu.

  ŽUPNI CARITAS – Pozivamo nove članove i volontere župnog Caritasa da s nama žive zajedništvo posluživanja potrebnih iz naše Župe. Javiti se možete župniku ili doći četvrtkom od 16.30 sati u prostore našeg župnog Caritasa.

  KREATIVNA RADIONICA – Svatko tko je kreativan, ima ideje i talente kojima može doprinijeti zajednici dobrodošao je u zajedništvo naše kreativne radionice.

  Sv. Mise:

  radnim danom u 18.30 sati;

     nedjeljom u 8:30, 10:30 i 18:30 sati.

  Župni ured: od utorka do četvrtka od 17 do 18 sati, a petkom do 17.30 sati.

  Sv. Ispovijed: pola sata prije svake sv. Mise, ukoliko svećenik nije spriječen obvezama župnog ureda.

    

   

  ŽUPNE NAKANE 

  Treća korizmena nedjelja
  Ponedjeljak/NEMA SV. MISESVAGDAN
  13.03.2023.
  Utorak18.30h+ Josip i Ljubica KleflinSVAGDANProba zbora „Credo“ u 20 sati
  14.03.2023.
  Srijeda18.30h+ Josip ProtulipacSVAGDANKrunica sv. Josipa prije
  15.03.2023.Sv. Lujza de Marillacsv. Mise;
  Proba župnog zbora nakon sv. Mise
  Četvrtak18.30h+ Čičak Kata, Mijat i RužaSVAGDANKlanjanje pred Presvetim Sakramentom nakon sv. Mise
  16.03.2023.
  Petak18.30h+ Galić Iva i Franjo; + Danica Kosić; + Anđela Benčić;SVAGDANSusret članova Marijine legije
  17.03.2023.- za spas duša iz čistilišta; + Ivana Čalić;Sv. Patrikod 17 sati
  - za zdravlje jedne osobe; + Dragutin Ovčarić;Pobožnost križnog puta
  + iz ob. Jelić; - za Josipa na nakane; - u zahvalu za sretan porod; + Ivan Holjevac, Šebalj Kata, Orešković Melita;od 17.50 sati
  + Mara Jurković i ob. Gluhaković; + Kuk Josip i Geušić RezikaMolitva krunice Božjem milosrđu nakon sv. Mise
  Subota18.30h+ Olga BabićSVAGDANZajednica „sv. Marte“ u 8 sati;
  18.03.2023.Sv. Ćiril JeruzalemskiSusret ministranata u 10 sati;
  Proba zbora djece Josipov izvor
  u 11 sati
  Nedjelja8.30h+ Jurić Jozo i Mandić JozoČETVRTA KORIZMENA NEDJELJAPobožnost križnog puta
  19.03.2023.10h- župna i obiteljska sv. Misa – TV PRIJENOSod 17.50 sati
  18.30h+ Mijo i Ljubica Meglić, ob. Krivak; + Josip Lorger i + iz ob.; - u zahvalu; + Josip Tomečić; + Kuharić Krešo, Stjepan, Haler Ivka; + Prša Nada i Stjepan; + Biuk Josip i Kata te + iz ob.; + iz ob. Škorjanec Josip, Josipa i Milica, ob. Capak Josip i Jaga;
  + Jozo Barišić; + Josip Mihalinec, Ivka Cvek;
  + Josip Lednicki i + iz ob. Lednicki

   

  RASPORED SVETIH MISA:

  radnim danom:

  18.30 sati 

  nedjeljom:

  8.30, 10.30 i 18.30 sati

  ZAŠTITA PRIVATNOSTI

  Zaštita privatnosti
  Kolačići

  ŽUPNI URED:

  Ljubazno molimo da župnika kontaktirate u uredovno vrijeme:

  od utorka do četvrtka od 17 do 18 sati,

  petkom od 17 do 17.30 sati,

  osobnim dolaskom ili pozivom na broj 01/3473-128 te nakon sv.Misa.

  Ponedjeljkom, subotom, nedjeljom i svetkovinama župni ured ne ureduje.

  KAKO DO NAS

  PRATITE NAS NA FACEBOOK-U!