1. veljače 2015. Četvrta nedjelja kroz godinu

Novi i snažan nauk
    
Kršćanstvo se doista najbolje može izraziti riječima kojima su događaj u sinagogi nazvali svjedoci. Kršćanstvo je novo i snažno. Kršćanstvo je živo ako se neprestano prepoznaje kao novost i snaga. Bez toga je najobičnija ljuštura bez sadržaja. Valja nam iskreno odgovoriti ima li u Crkvi u Hrvatskoj novosti i snage. Po čemu se prepoznajemo mi kršćani i naše kršćanstvo?
     I novost i snaga kršćanstva najočitije se pokazuje u življenju ljubavi. Ljubav prema svakom čovjeku, ljubav koja je domišljata i prva poduzima korake, bitna je oznaka kršćana. Koliko kod nas ima konkretne, domišljate i djelotvorne ljubavi, toliko ima i vjere.
     Ljubav je snaga koja je sposobna promijeniti svijet. Ne prevratima ili razarajući, nego posvješćujući čovjeku njegovo dostojanstvo, vrijednost i važnost.

I pročulo se o njemu
    
Premda u Hrvatskoj mi kršćani živimo u medijskoj blokadi i ne može se u javnosti čuti glas o dobrim djelima koja kršćani čine, ipak je nezaustavljivo svjedočanstvo onih koji su osjetili po nama dobrotu Božju. A na nama je, da bi bilo što više takvih svjedočanstava, neumorno živjeti svoje kršćansko opredjeljenje, ljubavlju novom i snažnom.

N. K.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Zaštita privatnosti
Kolačići

KAKO DO NAS


PRATITE NAS NA FACEBOOK-U!