Prva nedjelja došašća - 27.11.2011.

  Milost i bogatstvo

  U poslanici koju je sv. Pavao napisao Korinćanima osjeća se potpuno drugačiji naglasak. Osjeća se svečanost, zahvaljivanje i svijest o otkupljenosti.

  Potrebno je da doista prepoznamo milost što nam je dana po Isusu koji je Krist i svakovrsno bogatstvo darova Duha Svetoga što svjedoče o Očevoj ljubavi. Ipak, bilo bi preuzetno pomisliti da nam nije potrebno svakodnevno budno paziti da ne padnemo dok mislimo da čvrsto stojimo.

   

  Bdijte jer ne znate kada je čas

  Te dvije krajnosti koje na prvi pogled mogu izgledati nespojive, evanđeoski odlomak povezuje u jedno. I potiče nas da živimo svjesni vlastite svetosti i grešnosti. Da živimo znajući koliko je neizmjerna Božja ljubav i koliko je slaba naša narav. Da svakodnevno idemo kroz život imajući na umu da smo pozvani rasti, ali da u bilo kojem trenutku možemo pasti.

  Bog nam je darovao sebe. Spasenje po Kristu i milost u Duhu Svetome. Povjerio nam je bogatstvo svoje ljubavi. Na nama je da budemo budni i marljivi. Da čuvamo i razvijamo ono što nam je povjereno do ponovnog Kristova dolaska.

  Prvotni zanos s vremenom slabi. No, prava vjernost Bogu i čovjeku očituje se u svakodnevnom življenju vlastitoga opredjeljenja. U obavljanju redovitih dužnosti. Pa čak i onda kad nas umor i mrak svladaju. Potrebno je bdjeti. Ne dopustiti da nam klone volja, otvrdne srce i presahne nadahnuće za činjenje djela ljubavi prema čovjeku u potrebi.

   

   

  Preuzeto iz Nedjeljnog liturgijskog listića varaždinske katedrale

  RASPORED SVETIH MISA:

  radnim danom:

  18.30 sati 

  nedjeljom:

  8.30, 10.30 i 18.30 sati

  ZAŠTITA PRIVATNOSTI

  Zaštita privatnosti
  Kolačići

  ŽUPNI URED:

  Ljubazno molimo da župnika kontaktirate u uredovno vrijeme:

  od utorka do četvrtka od 17 do 18 sati,

  petkom od 17 do 17.30 sati,

  osobnim dolaskom ili pozivom na broj 01/3473-128 te nakon sv.Misa.

  Ponedjeljkom, subotom, nedjeljom i svetkovinama župni ured ne ureduje.

  KAKO DO NAS

  PRATITE NAS NA FACEBOOK-U!