Druga nedjelja došašća 4.12.2011.

   Pripravite put Gospodnji

  Današnja biblijska čitanja nam svjedoče koliko smo važni. Koliko Bog na nas računa i želi nas za svoje suradnike. Zato nitko ne bi smio podcijeniti sebe i smatrati se sporednim ili nevažnim čovjekom.

  Ipak, kao što nam primjerom pokazuje Ivan Preteča u današnjem evanđeoskom odlomku, ne smijemo se precijeniti i pomisliti da smo važniji od sebe. Valja nam znati koje je naše mjesto, poglavito u odnosu na Boga.

   

  Tješite, tješite moj narod

  Upravo kršćanska skromnost, koja nam pomaže da prepoznamo svoje mjesto i poslanje, uči nas da odgovorno pristupimo svijetu u kojemu živimo. Jedan od načina na koji ćemo pokazati svijest o vlastitoj vrijednosti i važnosti je i sudjelovanje u parlamentarnim izborima koji se danas događaju.

  Sudjelovanje u izborima nije samo naše građansko pravo i naša dužnost, nego je ujedno znak kršćanske ljubavi prema prostoru i vremenu što nam ga je Bog povjerio. Zato je i sudjelovanje u izborima potrebno popratiti molitvom.

  S jedne strane molitvom da nama Bog otvori oči i prosvijetli pamet da znamo prepoznati, a potom i izabrati ljude koji će najkvalitetnije služiti Hrvatskoj u vremenima koja su pred nama. Pritom je posebno bitno paziti da ne dajemo moć u ruke onima koji bi je mogli upotrijebiti protiv dostojanstva čovjeka, obitelji i naroda, nego da dopustimo da zakone donose oni koji će poštivati čovjekovo dostojanstvo od začeća do prirodne smrti te omogućiti da čovjek poštenim radom skrbi za sebe i svoju obitelj

  Premda ne treba precjenjivati značenje parlamentarnih izbora, ipak je činjenica da ćemo danas ovlastiti neke ljude da usmjeravaju Hrvatsku i obilježe našu zajedničku budućnost svojim svjetonazorom. Zato je bitno da izaberemo one koji će znati prepoznati bilo hrvatskoga naroda, našu tradiciju i moral, kako bismo živjeli bez straha i u miru. Da nam se ne dogode vremena u kojima će manjina terorizirati većinu i godine u kojima će pojedinci nametati običaje suprotne volji većine u našem narodu i društvu.

   

  Preuzeto iz Nedjeljnog liturgijskog listića varaždinske katedrale

   

  RASPORED SVETIH MISA:

  radnim danom:

  18.30 sati 

  nedjeljom:

  8.30, 10.30 i 18.30 sati

  ZAŠTITA PRIVATNOSTI

  Zaštita privatnosti
  Kolačići

  ŽUPNI URED:

  Ljubazno molimo da župnika kontaktirate u uredovno vrijeme:

  od utorka do četvrtka od 17 do 18 sati,

  petkom od 17 do 17.30 sati,

  osobnim dolaskom ili pozivom na broj 01/3473-128 te nakon sv.Misa.

  Ponedjeljkom, subotom, nedjeljom i svetkovinama župni ured ne ureduje.

  KAKO DO NAS

  PRATITE NAS NA FACEBOOK-U!