Featured

SLUŽAVKE KRISTOVE I ZAJEDNICA LOYOLA


Kuća matica s vrhovnom upravom je u Njemačkoj, a djeluju u sedam filijala.
U Hrvatskoj sestre djeluju u Zagrebu gdje rade u školi, bolnici i aktivne su u župskoj zajednici, te u Slavonskom Brodu gdje rade na župi i u školi.


ZAJEDNICA LOYOLA

   Zajednicu Loyola utemeljio je u Sloveniji početkom 1991. god. slovenski nadbiskup Alojzije Šuštar (1920.- 2007.).

Redovnički život sestara dopunja se u ispunjavanju Prvog zavjeta, zavjeta raspoloživosti Kristu u Crkvi u svemu što može otvarati uvijek nove mogućnosti zajedništva i svijet bolje povezati. Potaknute duhovnošću Ignacija Loyolskog nastoje živjeti sve veću ljubav kako bi se „naviještanje Uskrsnuća moglo proširiti s čovjeka na čovjeka i da bismo postali jedan narod.“

* * *

MOLITVA ZA DUHOVNA ZVANJA

Ciklus predstavljanja redovničkih Družbi i Zajednica u Hrvatskoj završit ćemo molitvom za duhovna zvanja:


Gospodine Isuse, po tebi je stvoren i posvećen svijet: molimo te, obnovi u cijeloj Crkvi vjeru i zanos svojih učenika.
Pomozi nam da u današnjem svijetu stvaramo plodno ozračje za dijalog s tobom – vječnim Učiteljem života i istinske sreće. Oslobodi nas površnosti i tvrdoće srca, da većom jasnoćom zasja ljubav i životno predanje onih koje si posebnim pozivom izabrao za rast Crkve i posvećenje svijeta.
Blagoslovi mladiće i djevojke koji u krilu naših obitelji i naših zajednica iskreno i radosno prihvaćaju tvoj dar svećeničkog i redovničkog poziva. Sve nas otvaraj poticajima svoga Duha, da zajedništvom i bogatstvom službi objavljujemo spasenje i vječnu ljubav dobrog nebeskog Oca. Amen.

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Zaštita privatnosti
Kolačići

KAKO DO NAS


PRATITE NAS NA FACEBOOK-U!