Featured

MISIONARI KRVI KRISTOVE (CPPS)

Djelovanje misionara Krvi Kristove

Kad je 1814. pala napoleonska vladavina, Gašpar se vratio u Rim. Shvaćajući da je državi nužno potrebna duhovna i moralna obnova, papa je pozvao kanonika Gašpara da propovijeda pučke misije. 1815. don Gašpar je osnovao Kongregaciju Misionara Krvi Kristove. Potpomognut prijateljima obilazio je različite talijanske regije donoseći svima riječ utjehe, pomirenja i mira. Njegove su propovijedi nerijetko bile popraćene izvanrednim znakovima. Na obraćenje je uspješno poticao čak i pljačkaše kojima je odlazio u planine.

Svojim je radom oduševio Mariju de Mattias koja je odlučila nasljedovati karizmu Krvi Kristove osnovavši Kongregaciju Klanjateljica Krvi Kristove.

Misionari u Hrvatskoj

   Kao službeni dolazak misionara u Hrvatsku zabilježen je 8. rujna 1988. Početkom rata prvi kandidati, u to vrijeme okupljeni u Novoj Topoli, došli su u Zagreb. Aktivno su se uključili u humanitarnu pomoć za prognanike, izbjeglice, bolnice i druge ustanove. U prosincu 2005. odlučeno je da će Poljska provincija preuzeti odgovornost za Hrvatsku delegaturu. U novije vrijeme u duhovnu obitelj Zajednice Krvi Kristove uključuju se i laici koji su osjetili Božji poziv da, sudjelujući u zajedničkim molitvama, klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu te kroz zajednički rad i druženje, upoznaju Karizmu Krvi Kristove.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Zaštita privatnosti
Kolačići

KAKO DO NAS


PRATITE NAS NA FACEBOOK-U!