Featured

SESTRE KRALJICE SVIJETA I SESTRE NAŠE GOSPE

Geslo Družbe glasi: Da se u nama i po nama proslavi Bog! Utemeljitelj je sestre poticao u nastojanju da se s požrtvovnom ljubavlju, stojeći hrabro uz križ svoga Spasitelja i zajedno s Gospom, približe svakom čovjeku, osobito poniženima, ostavljenima i zaboravljenima, te im pomažu uzljubiti Boga i Crkvu. Prema svrsi Družbe, sestre čine razna apostolska djela u župama: dužnost sakristanke, vjeroučiteljice, orguljašice, voditeljice crkvenog pjevanja, pomažu u organiziranju biblijskih i liturgijskih skupova, za obiteljski apostolat, širenje katoličkog tiska... Djeluju u više župa, škola, dječjem vrtiću, staračkom domu i stacionarima za stare i nemoćne gospođe. Prisutne su na više mjesta u hrvatskoj (glavna kuća i kuća odgoja nalazi se u zagrebačkoj Dubravi) i u Münchenu u Njemačkoj.  

 

Sestre naše Gospe

Kongregaciju Naše Gospe osnovao je u Francuskoj sv. Petar Fourier 1597. god. s bl. Majkom Alix le Clerc. U to vrijeme, kad su škole bile luksuz, ta se redovnička družba posvetila siromašnim djevojčicama i djevojkama, učeći ih čitati, pisati, računati, crtati, pjevati i plesati, tumačeći im temelje kršćanskog nauka, čestitog života i kućne higijene.

Na području Hrvatske Družba sestara Naše Gospe djeluje kao samostalna redovnička družba. Nastala je u Subotici 1930. godine gdje je započela njegovati odgojnu karizmu za hrvatske djevojčice, no zbog političkih okolnosti kuća matica je 1941., uz pomoć kardinala Stepinca, iz Subotice prenešena u Zagreb.

Djelatnosti sestara usmjerene su na cjelovit odgoj osobe počevši od vrtića, preko župskog i školskog vjeronauka do rada na crkvenim visokoškolskim ustanovama. U duhu sv. Augustina, čije su konstitucije u temelju družbinih Konstitucija, sestre trebaju imati duh koji je on preporučivao: ljubav prije svega, i to ljubav koja rađa radošću. Družba sestara Naše Gospe u Hrvatskoj broji oko 70 članica raspoređenih u 9 zajednica (Zagreb – 3 zajednice , Osijek, Gunja, Živogošće, Taborsko, Davor i Bjelovar), i jedna je od sedam kongregacija istih korijena, a sve zajedno imaju isto poslanje: odgojem stvarati novi, Božji svijet.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Zaštita privatnosti
Kolačići

KAKO DO NAS


PRATITE NAS NA FACEBOOK-U!