Featured

SESTRE MILOSRDNOG ISUSA

U tom mističnom susretu Isus joj je dao zadaću da naslika njegovu sliku, upravo takvog kakva ga vidi, te da proširi njezino štovanje po cijelom svijetu. U mističnim susretima koji su se nastavili, Isus ju je upoznao sa svojstvom Božjeg milosrđa te joj objavljivao nove načine njegova štovanja: štovati sliku Milosrdog Isusa s natpisom „Isuse, uzdam se u Tebe“, slaviti svetkovinu Božjega Milosrđa prve nedjelje poslije Uskrsa, moliti krunicu Božjega Milosrđa, štovati Čas milosrđa – čas Isusove smrti na križu (15,00 sati) i širiti pobožnost Božjemu milosrđu. Iscrpljena i oslabljena tuberkulozom i patnjama koje je podnosila kao žrtvu za spas grešnika, umrla je u dobi od 33 godine. Papa Ivan Pavao II. proglasio ju je svetom 2000. god. prve nedjelje poslije Uskrsa.

Osnivanje Družbe

Njezin duhovnik, vlč. Mihael Sopoćko, nakon njezine smrti osjećao se odgovornim za realizaciju Djela Milosrđa te je 1941. u Vilni (Litva) osnovao Družbu sestara koja je pozvana slaviti Boga u otajstvu Njegova milosrđa, kroz osobno posvećenje i ukazivanje ljudima Božjeg milosrđa. Sestre rade u školama, vrtićima, staračkim domovima, s ovisnicima, mladima, majkama i napuštenom djecom. Vode duhovne vježbe, tečajeve nove evangelizacije i navještaju Božje Milosrđe na sve načine koje okolnosti današnjeg vremena dopuštaju. Geslo Družbe jest „Isuse, uzdam se u Tebe!“

Prisutnost Družbe u Hrvatskoj

Sestre su došle 1999. god. i prisutne su u Dugoj Resi i Puli. Sudjeluju u župskom pastoralu, vode dječji zbor, susrete zajednice mladih „Prijatelji Milosrdnog Isusa“, zajednicu Božanskog Milosrđa, djeluju u staračkom domu, vode molitvenu zajednicu, brinu za evangelizacijsku zajednicu i mnoge druge aktivnosti.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Zaštita privatnosti
Kolačići

KAKO DO NAS


PRATITE NAS NA FACEBOOK-U!